Pepp, separatism och vintermarknad

Dotterbolaget Göteborg är mer aktiva än nånsin och peppar varandra för fulla bullar! För dig som är intresserad av att delta i peppen, rita tillsammans med främlingar som snart är vänner och vara med och göra en bättre värld genom serie- och konstskapande skicka ett mail till dotterbolagetgbg-subscribe@googlegroups.com så kommer du med på våran eminenta mailinglista.

Jag vill också säga något om separatismen. Det finns så många ogenomtänkta rum för män som bygger på manlig gemenskap, jargong och hålla varandra om ryggen-attityd. Plus att de bara vänder sig till varandra. Inte alla, absolut inte alla. MEN FÖR MÅNGA! Och Serievärlden är inte en liten magisk bubbla utan förtryckande strukturer som en kanske kan tro, utan DEL AV VÄRLDEN och därmed inte undantagen Denna grabbiga uteslutande gemenskap. Så Dotterbolaget syftar till att genom gemensamma initiativ SAMARBETA istället för att konkurrera och gotta sig i att slippa vissa sexistiska beteenden. Att vi är kvinno- och TRANSseparatistiska beror på att vi samtidigt som vi ser kritiskt på könsmaktsordningen är kritiska till hela systemet med två olika kön. En är som en känner sig, eller? Och vi behöver inte va med och befästa denna ogynsamma polaritet. Vilket vi på ett sätt gör, genom att säga att vi är kvinnor, men så är vi kanske mer än våra kön, fast i samhället blir det svårt för allt är så uppdelat och skavigt. Så transbegreppet är viktigt för att de som är födda med kvinnokroppar eller senare antagit kvinnliga attribut inte ska straffas för detta, kunna delta jämlikt. Hoppas jag har varit förståelig.

Dotterbolaget ska medverka på bokkafé Vulgos vintermarknad på Lördag 17 december kl 12-20! Nordhemsgatan 49, spårvagnshållplats Prinsgatan. Vi säljer gemensamma och egna fanzines (inte det nya ännu, den som vänta på nått gott…), pyssligt snyggt hantverk och bidrar till den trevliga aktivistiska atmosfären. KOM KOM!

Dotterbolaget Gbg på Facebook

Mycket nöje! DB genom Marty

Advertisements

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s